بادرنجبویه و درمان گیاهی دیابت

آنفلوآنزا چیست؟
۱۳/۰۷/۱۳۹۴

بادرنجبویه و درمان گیاهی دیابت

در دنیای کنونی به علت مصرف بی رویه انواع مواد قندی و کربوهیدرات ها قند خون افزایش یافته است.گروه آلدهیدی ترکیبات قندی (گلوکز و فروکتوز) موجود در خون به گروههای NH2 (آمین آزاد) پروتئین ها(آلبومین و هموگلوبین) و اسیدهای نو کلئیک متصل می شود که به این فرایند قند دار شدن می گویند.این امر ساختمان و عملکرد بیوشیمیایی آنها را تغییر می دهد. با توجه به اینکه فرآیند قند دار شدن و افزایش سطح غیرنرمال قند خون (هایپر گلیسمی) منجر به پیدایش بیماری دیابت و عوارض ناشی از آن از جمله کاتاراکت،نفروپاتی و … شده است به همین علت توجه پژوهشگران و داروسازان را در جهت ساخت و کشف انواع داروهای سنتزی و طبیعی و ترکیبات گیاهی به منظور کاهش قند خون جلب نموده است.گیاهان منبع خوبی از ترکیبات دارویی برای درمان انواع بیماری ها می باشند. اکثر گیاهان دارویی محتوی ترکیبات پلی فنولی هستند که پلی فنول ها بهترین و موثرترین ترکیبات برای مهار اکسیداسیون و ترکیبات رادیکالی می باشند. بادرنجبویه (Melissa officianalis) از جمله گیاهانی است که محتوی ترکیبات موثری در کاهش قند خون،پیشگیری و درمان دیابت می باشد.

 

 

بادرنجبویه توانایی مهار ترکیبات قند دار و کاهش قند خون،پیشگیری و درمان دیابت نقش مهمی دارد.

بادرنجبویه دارای خاصیت ضد باکتری، ضد قارچ، ضدآلزایمر، ضد تومور و ضد ویروس می باشد.


(Lemon Balm (Melissa officinalis عضوی از خانواده Lamiaceae است. (M.O) یک گیاه آروماتیک پریشت دائمی و عمودی است و ارتفاعی حدود ۱ متر دارد.این گیاه در نواحی میانی _ شرقی_ غربی اروپا،آمریکا،آفریقای جنوبی در شمال ،شمال غرب و شمال ایران رشد می کند.اسامی محلی این گیاه بادرنجبویه،وارنگبو و فارنجمشک می باشد.بادرنجبویه محتوی ترکیبات پلی فنولی و فنولیک و مواد موثره ویژه ای نظیر رزماریک اسید،کوماریگ اسید،فلاوونوئیدها،کافئیک اسید و هیدروکسی سینامیک اسید است که نقش مهمی در عملکرد آنتی اکسیدانی و ربایندگی رادیکال های آزاد دارد.طبق مطالعات اخیر و آزمایشات متعددی که در محیط invitro  انجام شد و با توجه به این که فرآیند قند دار شدن با تولید رادیکال های آزاد مرتبط است.بنابر این گیاه بادرنجبویه توانایی مهار ترکیبات قند دارشده را داردو در کاهش قند خون،پیشگیری و درمان دیابت نقش مهمی دارد.اما مطالعات و آزمایشات بیشتری در محیط invivo  و فاز بالینی برای دستیابی به اثر مهاری بادرنجبویه در کاهش قندخون انجام شود. هم چنین بادرنجبویه دارای خاصیت ضد باکتری، ضد قارچ،ضدآلزایمر،ضد تومور و ضد ویروس هرپس می باشد.

نویسنده : پیمانه شفایی – کارشناس ارشد بیوشیمی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بروزرسانی موجودی فروشگاه هستیم!